Veiling tulpenbollen voor onderzoek naar Parkinson

Tulips Green
from €10,000 (21%)

Neuroloog Bas Bloem doet al jarenlang onderzoek naar Parkinson in het Radboudumc en heeft veel internationale publicaties op zijn naam. Volgens hem is het verband tussen het gebruik van bestrijdingsmiddelen (en andere chemische stoffen) en Parkinson overduidelijk. "Bij elkaar opgeteld zijn de bewijzen overtuigend." Toch is in Nederland het verband nog niet erkend. Bas Bloem pleit voor meer aandacht en onderzoek naar de link met gewasbeschermingsmiddelen.

Iemand die ook Parkinson kreeg is de vader van Peter, één van de eigenaren van Tulipsgreen. Peter’s vader is zijn hele leven werkzaam geweest als tuinder. Zijn diagnose heeft er mede voor gezorgd dat Tulipsgreen de mogelijkheden onderzoekt om tulpen zonder gewasbeschermingsmiddelen te telen. Het bedrijf is daarom inmiddels ook biologische tulpenbollen gaan kweken. Onlangs zijn ruim 2000 biologische tulpenbollen gepland bij het gebouw van het Expertisecentrum Parkinson en Bewegingsstoornissen. En nu volgt een volgende actie om het onderzoek van Prof. dr. Bas Bloem mogelijk te maken.

Daarom zullen ze in april (Wereld Parkinsondag) een aantal kistjes tulpenbollen veilen, waarbij de opbrengst meer onderzoek naar de Ziekte van Parkinson mogelijk maakt. Hoe biedt je mee op de veiling:
1) betaal via de "Doneer nu" button onderaan deze tekst een vrijwillig bedrag (let op dit is nog niet je veilingbod)
2) als je het bedrag hebt overgemaakt ontvang je een bevestiging met daarin een link naar het betaalbewijs. Hierin staat een referentienummer dat je moet invullen op het biedingsformulier hieronder
3) klik op deze link om het biedingsformulier te openen
4) vul op het formulier al je gegevens in én het referentienummer van de betaling (staat op het betaalbewijs) en geef ook je bod op.
5) vervolgens verzend je het formulier en telt je bieding mee voor de veiling. Uiteraard ontvangst de hoogste bieder zo'n fantastisch kistje tulpenbollen.

View all
€10 20-05-2023 | 21:31
€5 03-03-2023 | 10:41 Ik doneer omdat de ziekte van Parkinson flink gaat toe nemen in de komende jaren. Onder jong en oud. Er moet meer onderzoek komen naar de oorzaak en de behandeling en hopelijk genezing van de ziekte van Parkinson!
€10 02-03-2023 | 18:05 M'n zus heeft al jong (toen ze net in de 40 was) Parkinson. We wonen in Waarder / Nieuwerbrug (in het Groene Hart). Hier in de dorpen heel wat inwoners met Parkinson. Zorgelijk! En werk zelf in verpleeghuis waar ik ook bewoner verzorg die de ziekte heeft. Haar zoon inmiddels ook.
€1,000 10-05-2022 | 12:24
€15 20-04-2022 | 15:00